Drie meren - vier landen: Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk - Fietsvakantie - Biketravel

Bestemmingen

Drie meren - vier landen: Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk

Individuele fietsvakantie drie meren, vier landen 30-65 km per dag
Aankomst dagelijks van 21 april tot 7 oktober 2018CH-KK8_2013

Ontdek het gebied van de Bodensee, de Zürichsee en de Walensee. Tijdens deze internationale fietsvakantie kunt u genieten van de verschillen en de overeenkomsten van vier verschillende Bodensee landen. Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk. De Bodensee met haar mediterrane flair en het hooggebergte van de Churfirsten. U fietst door een zeer gevarieerd landschap de fietsreis zelf is een makkelijk te fietsen tocht.

Routeprofiel

U fietst voornamelijk op speciale fietspaden. De routes gaan voornamelijk over vlak terrein. In het Appenzell gebied is het landschap licht heuvelachtig.

Accommodatie

U verblijft in goede middenklasse 3* familiehotels.

Dagprogramma:

Dag 1: Individuele aankomst in Konstanz/Kreuzlingen
Uw reis begint in Konstanz, de grootste stad aan de Bodensee. 600 Jaar geleden was de stad schouwplaats van een concilie en de enige pausverkiezing ten noorden van de Alpen. De Rijn stroomt hier uit de Bodensee: kilometer 0 op zijn traject naar de Noordzee. Op slechts enkele minuten te voet van het middeleeuwse centrum ligt de Zwitserse stad Kreuzlingen waar zich een levendig haventje bevindt.

Dag 2: Konstanz – Stein am Rhein – Schaffhausen, ca. 50 km
Deze fietstocht leidt u weg uit Konstanz door pittoreske Zwitserse vissersdorpen. Langs de oevers van de Bodensee rijdt u naar Stein am Rhein waar middeleeuwse huizen met muurschilderingen versierd zijn. U wisselt meermaals tussen Duitsland en Zwitserland tot u in de kantonhoofdstad Schaffhausen arriveert. Hier troont de vesting Munot boven de stad uit en wedijverden de burgers met elkaar door de bouw van erkers.
Dag 3: Schaffhausen-Zürich, ca. 65 km
Eerste hoogtepunt is de waterval in de Rijn, de grootste waterval van Europa, waar u per boot naar toe vaart. Door het dal van de Glatt zet u uw tocht naar Zürich voort. In de fascinerende Zwitserse wereldstad verenigen zich tradities met het moderne. Bekijk het goed bewaard gebleven oude centrum, maar laat u ook het culturele leven van Zürich op u inwerken.
Dag 4: Zürich-Lachen, ca. 40 km
U fietst langs de noordoever van de Zürichsee, die vaak ook de goudkust wordt genoemd, naar Rapperswil met zijn burcht die al van verre zichtbaar is. U steekt het meer via een dam over. Aan de andere kant van het meer bereikt u het stadje Lachen. U kunt de barokke kerk Heilig Kreuz bezoeken, van de sfeer in de haven genieten of een bad in de Zürichsee nemen.

Dag 5: Lachen-Walenstadt, ca. 30 km + boottocht
Via het Linthkanaal, de kunstmatige verbinding van de Zürich- en de Walensee, komt u bij het mooie stadje Weesen. Hier gaat u aan boord van een boot, die u naar de andere kant van de Walensee naar Walenstadt brengt. 150 m Diep is het meer, waar de Churfirsten 1800 m bovenuit steken. Dit meer is erg geschikt om een duik te nemen. Walenstadt staat bekend om zijn carnavalstraditie.


Dag 6: Walenstadt-Feldkirch, ca. 55 km
Na enkele kilometers bent u al in het dal van de Alpenrhein. Hier rijdt u in vlotte vaart naar het vorstendom Liechtenstein. Talrijke indrukwekkende burchten beheersen het dal. De middeleeuwse stad Feldkirch, op Oostenrijkse bodem, ligt aan het einde van het Illtal. Boven de stad troont de Schattenburg, die een beduidende historische wapencollectie herbergt en tot de best bewaarde burchten in Centraal-Europa behoort.

Dag 7: Feldkirch- Altstätten-Gais-St.Gallen, ca. 45 km + treinrit
Vandaag steekt u de Rijn over en met de trein rijdt u van Altstätten naar het Appenzellerland. Bergweiden en koeien begeleiden u op de heuvelachtige weg naar  St. Gallen, bekend wegens de vervaardiging van linnen en de stikkerijen. Zeker de moeite waard is de barokke kloosterkerk uit de 18de eeuw met de aangesloten kloosterbibliotheek. Sinds 1983 behoort de complete kloosterwijk tot het werelderfgoed van de UNESCO.

Dag 8: St.Gallen-Arbon-Konstanz/Kreuzlingen, ca. 45 km
U rolt aagenaam bergaf naar de Bodensee tot in Arbon. Dan fietst u langs de oevers door verzorgde Zwitserse dorpjes en appelplantages weer naar Konstanz. Onderweg kunt u steeds weer een pauze inlassen in een van de talrijke cafés aan de oevers of een sprong in het koele nat wagen. Op het einde rest nog voldoende tijd om het Rosgartenmuseum te bezoeken of van een wandeling door het historische centrum van Konstanz te genieten.

Dag 9: Individuele terugreis of verlenging

Periode Prijs p.p. (obv 2-pers. kamer) Toeslag 1-pers. kamer Huur fiets 7/24 versnellingen Huur jeugdfiets/elektrofiets Boekingskosten
21/4-4/5 en 16/9-7/10 2018 €899 €240 €75 €40/€175 €35
3/6-29/6 en 25/8-15/9 2018 €1.019 €240 €75 €40/€175 €35
5/5-2/6 en 30/6-24/8 2018 €1.079 €240 €75 €40/€175 €35
Extra kosten Prijs p.p.
Extra overnachting Zürich vanaf €100
Extra overnachting Konstanz vanaf €65
Huur MTB €100

Inclusief:
– 8 Overnachting met ontbijt
– Bagagetransport van hotel naar hotel
– Toegang Rosgartenmuseum Konstanz incl. 1 koffie
– Boottocht naar de rotsen in de Rijnwatervallen
– Boottocht Weesen-Walenstadt incl. fiets
– Treintocht Altstätten-Gais incl. fiets
– Nederlandstalige reisinformatie met kaarten (1x per kamer)
– 7-Dagen service-hotline

Exclusief:
– Eventuele toeristenbelasting

Prijs:

€ 899

Duur:

9 dagen

Land:

Duitsland, Liechtenstein, Oostenrijk, Zwitserland

Vakantietype:

Fiets

Niveau:

Gemiddeld

Meer informatie   Boeken