Het Zwarte Woud: Pforzheim - Triberg - Mountainbikevakantie - Biketravel

Bestemmingen

Individuele MTB tocht Zwarte Woud 41-60 km per dag/1150-1800 hm
Data: vertrek dagelijks van mei – oktober 2018

Het Zwarte Woud is vooral bekend vanwege de diepgroene bossen, heldere beekjes en meertjes, gezonde lucht en de geweldige keuken. Voor de sportieve mountainbiker een ideaal gebied om te te verkennen!

De Mountainbikeroute “Bike Crossing Schwarzwald” loopt door het hele Zwarte Woud. De route heeft een lengte van 450 kilometer en een hoogteverschil van meer dan 10.000 meter. De goed beschreven route is een hoogtepunt op mountainbikegebied in het Zwarte Woud en voor alle bikers een absolute uitdaging! Van Pforzheim in het noorden van het Zwarte Woud tot Bad Säckingen helemaal in het zuiden is de “Bike Crossing Schwarzwald” de langste mountainbikeroute in Europa.

 

Op de mountainbike ontdekt u in het Zwarte Woud een uniek landschap, dat veelal nog geheel oorspronkelijk is.

Routeprofiel

Met deze zeven-dagen-variant wordt dagelijks een afstand tussen de 41 en 60 kilometer afgelegd. U overbrugt een hoogteverschil van ongeveer 1150-1800 meter. Deze variant is bedoeld voor de gemiddelde mountainbiker met een zeer goede conditie.

Accommodatie

Verblijf in klasse A (goede tot zeer goede middenklasse hotels) of B (gemoedelijke middenklasse hotels, Gasthofen en pensions) op basis van logies met ontbijt.

Dagprogramma:

Dag 1:  Individuele aankomst in het hotel in Pforzheim.
Deze goudstad is de noordelijke “Pforte” (poort) naar het Zwarte Woud en heeft mede door de twee rivieren van het Zwarte Woud (de Enz en de Nagold) haar uiterlijk gekregen. De Enz en de Nagold komen in het centrum van de stad bij elkaar.

Dag 2: Pforzheim – Bad Wildbad (ca. 41 km /1200 hm).
De heuvels tussen de dalen van de rivieren Würm, de Nagold en de Enz vormen het begin van het Zwarte Woud. Vandaag staan u drie stijgingen te wachten die u uit deze dalen voeren. Ter afsluiting van de etappe kunt u zich in Bad Wildbad in Vital Therme of in de Welness-tempel van Palais Therme ontspannen.

Dag 3: Bad Wildbad – Besenfeld (ca. 46 km / 1300 hm).
Het gebied tussen het Enzdal en Besenfeld is bedekt met grote naaldbossen en kent afgelegen en eenzame MTB-routes. Onderweg kunt u een uitstapje maken naar het natuurgebied Wildsee, een ven, dat kenmerkend is voor het Noordelijke Zwarte Woud.

Dag 4: Besenfeld – Bad Rippoldsau-Schapbach (ca. 60 km / 1700 hm).
Het Murgdal is een van de mooiste dalen in het noorden van het Zwarte Woud en wordt tijdens de route van vandaag meerdere malen doorkruist. Vanaf Baiersbronn klimt u naar boven naar Freudenstadt-Kniebis en via een lange afdaling komt u in het Wolfdal.

Dag 5: Bad Rippoldsau-Schapbach – Lauterbach (ca. 58 km / 1800 hm).
In het hart van het Zwarte Woud vormen de bergen tussen de dalen van de Wolf, de Kinzig en de Schiltach een echte uitdaging. Nadat u de kenmerkende Zwarte Woudsrivier Kinzig overgestoken bent, voert een lange klim bergopwaarts naar het prachtige Hochtal met eenzame boerderijen, voor u weer bergafwaarts naar Lauterbach gaat.

Dag 6: Lauterbach – Triberg ( ca. 35 km / 1150 hm).
U fietst naar het Gutachdal en van daar gaat u gelijk weer bergopwaarts naar een weinig bereden gebied waar u het echte Zwarte Woud ervaart. In Triberg kunt u een excursie maken naar de beroemde watervallen.

Dag 7: Einde van de reis.

Prijzen
Klasse Prijs p.p. (obv 2-pers. kamer) 1-Pers. kamer Huur MTB Extra overnachting Pforzheim/Triberg Boekingskosten
A €580 €690 €90 vanaf €40 €35
B €540 €610 €90 vanaf €40 €35

Let op: het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 2 personen. Als u alleen boekt, komt er €220 bij voor het bagagetransport.

Inclusief:1024px-hochkopfturm-todtmoos-schwarzwald
6 Overnachtingen op tweepersoonskamer met bad/douche, toilet en ontbijt
Lokale belastingen
Bagagetransport van hotel tot hotel
Gedetailleerde kaarten en beschrijvingen (Duitstalig)
GPS data

Exclusief:
Terugreis per trein Triberg-Pforzheim vanaf €14 p.p. (fietsticket €5)

Prijs:

€ 540

Duur:

7 dagen

Land:

Duitsland

Vakantietype:

Mountainbike

Niveau:

Sportief

Meer informatie   Boeken