Parijs-Londen: Avenue Verte - Fietsvakantie - Biketravel

Bestemmingen

Parijs-Londen: Avenue Verte

Individuele fietsreis Parijs-Londen, 45-65 km per dag
Aankomstdag: elke zaterdag van 30 juni tot 25 augustus 2018
tevens elke vrijdag van 3 augustus tot 10 augustus 2018

bici_hotel_Parigi-Londra_Avenue_Verte_cartina_2016
Parijs en Londen zijn eindelijk met elkaar verbonden door fietspaden en wegen met weinig verkeer . Vanuit Parijs, steekt u het dal van de Seine en de Epte rivieren over naar de kust. Na de oversteek Dieppe – Newhaven, fietst u door het groene platteland van Engeland naar Londen, de meest koninklijke internationale stad. De Parijs-Londen Avenue Verte is in 2012 in gebruik genomen en een droom die uitkomt. Prêt à partir?

 

 

Routeprofiel
  • Totale lengte: 340km
  • Totale route bergopwaarts: 1.850 m
  • Terrein: 90% asfalt, 10% onbestraat
  • Treinverbindingen tussen de overnachtingsplaatsen: dag 2, 3, 4, 5, 6 en 7
  • Mogelijkheid om de fietsroute te verkorten door de trein te nemen: dag 2, 4, 6 en 7

U volgt de Avenue Verte, over fietspaden en rustige landwegen. Er kunnen nieuwe stukken fietspad aan de route toegevoegd worden, dus de route kan enigszins variëren. De route volgt de belangrijkste rivieren: de Seine, Marne en Epte. In het plattelandsgebied, vooral in Engeland, vergt de route iets meer van uw conditie. We raden u aan het laatste gedeelte naar Londen per trein af te leggen, vanwege het terrein, maar ook vanwege het drukke verkeer in de buurt van de stad. In Frankrijk kunt u tot aan Gisors ook de trein nemen om de route sneller af te leggen, na Gisors kunt u dit alleen nog per bus doen. Als u in Engeland wat minder lang wilt fietsen, kunt u gebruik maken van uw fietsgids, waarin de spoorwegen gemarkeerd zijn.
De route is geschikt voor iedereen met een beetje fietservaring en een normale fysieke conditie.

Accommodatie

U verblijft in 2/3/4* hotels, waarvan er 4 beschikken over een zwembad en 2 over een wellness.

Dagprogramma:

Dag 1: Parijs.
Bienvenue à Paris! U kunt deze dag gebruiken om per fiets het historische stadscentrum te verkennen. Door de vele fietspaden en wegwijzers is het niet moeilijk alle beroemde bezienswaardigheden te bekijken.

Dag 2: Parijs – Cergy, 55 km.
Au revoir Paris! Het Canal St Denis volgend, komt u aan bij de Seine en het schitterende uitzicht van deze vallei. De Axe Historique – de lijn die het Louvre met de Champs Elysées, de Arc de Triomphe en het nieuwe La Défense district met elkaar verbindt – gaat verder door deze vallei met villa’s en prachtige tuinen. Voorbij Nanterre, komt u aan bij de eilandjes en parken die zo geliefd waren bij de Impressionisten, destijds de ideale plek om op een mooie zondagavond met een bootje tussen de Seine en de Marne te verblijven. Welkom op de Promenade Bleue in Parijs!

Dag 3: Cergy – Gisors, 60 km.
U vervolgt uw reis door het hart van het Vexin nationaal park, met pittoreske dorpjes, kastelen en boerderijen. Voorbij Théméricourt en het spectaculaire Maison du Parc, gaat u verder naar Villarceaux en het achttiende eeuwse kasteel met dezelfde naam. Voorbij het kleine stadje Bray-et-Lû volgt u de rivier Epte naar Gisors en het historische fort.

Dag 4: Gisors en omgeving – Forges-les-Eaux, 65 km.
Vertrek vanuit Gisors naar Gournay-en-Bray en vervolgens naar Forges-les-Eaux, het vernieuwde spa resort. Welkom in Normandië, of liever gezegd Gourmandië, het land van de unieke smaken!

Dag 5: Forges-les-Eaux – Newhaven, 60 km + overtocht.
Vanuit Forges-les-Eaux volgt u het splinternieuwe fietspad dat direct naar de zee leidt, door het prachtige landschap met boerderijen die hun voortreffelijke producten aan de Normandische en Parijse markt verkopen. Vervolgens fietst u door de Arques delta, met het kasteel met dezelfde naam en oude zandgrotten die de schuilplaats zijn geworden van moeras vogels. U komt aan in Dieppe, één van de belangrijkste kustplaatsen in Frankrijk en favoriet onder een groot aantal Impressionistische schilders. U wordt op de kade verwacht voor de tocht over het Kanaal.

Dag 6: Newhaven – East Grinstead, 55 /75 km.
Vanuit Newhaven neemt u de trein naar Polegate. U kunt ook 20 km verder fietsen tot aan Brighton en van daaruit de trein nemen. Door het Cuckoo dal en langs de oude spoorbaan, komt u aan in Heathfield: vanaf hier wordt de tocht zwaarder, maar eenmaal in Groombridge is het terrein weer vlak. De Forest Way volgend, komt u aan op het historische marktplein van East Grinstead.

Dag 7: East Grinstead – Londen, 45 km.
U start uw fietstocht op de Worth Way, een fietspad door een schitterend bos naar Crawley: een ultramoderne stad, die u voorbereidt op “The Old Smoke” zelf, Londen. Vanaf hier kunt u de trein nemen die u in 45 minuten naar Londen brengt (niet inbegrepen).

Dag 8: Londen.
Vertrek of verlenging.

img_0538  girolibero-photo-archive_28744563545_o  girolibero-photo-archive_28667195221_o

Prijzen
Prijs p.p. (o.b.v. 2-pers. kamer) Toeslag 1-pers. kamer Huur fiets/elektrische fiets/fietshelm Extra overnachting Parijs Korting 3e persoon in kamer Boekingskosten
€780 €480 €85/€195/€15 vanaf €90 -€150 €35

Inclusief:

– 7 Overnachtingen met ontbijt
– Welkomstontvangst in het Engels
– Bagagetransporten van hotel tot hotel
– Engelse routebeschrijvingen en kaarten
– Boot Dieppe-Newhaven
– Support bus in de omgeving
– Lokale hotelbelastingen
– 7-Dagen telefonische hulpdienst

Exclusief:

– Alle treintransfers

Prijs:

€ 780

Duur:

8 dagen

Land:

Engeland, Frankrijk

Vakantietype:

Fiets

Niveau:

Gemiddeld

Meer informatie   Boeken