Provence en Camargue - Fietsvakantie - Biketravel

Bestemmingen

Individuele fietsvakantie Provence en Camargue, 40-65 km per dag
Aankomstdag: elke zaterdag van 14 april tot 13 oktober 2018

Omschrijving

Tijdens deze fietsvakantie zult u het Zuidelijk deel van Frankrijk gaan ontdekken. De Provence was heel belangrijk voor de Kelten, Grieken en Romeinen. U kunt hier dan ook vele historische bezienswaardigheden terug vinden. In modernere tijden was de Provence een inspiratiebron voor artiesten zoals Van Gogh en Cézanne. U kunt hier dan ook vele schilderijen van deze schilders herkennen. U fietst over rustige wegen met een adembenemend uitzicht en ontdekt vele prachtige dorpjes in de bergen. Onderweg ziet u wijngaarden en boomgaarden. Ten slotte komt u in het Camargue gebied. In deze rivierdelta leven flamingo’s, wilde paarden en vele vogelsoorten, dus genoeg te zien hier! Het is moeilijk niet verliefd te worden op dit prachtige landschap!

Routeprofiel

Totale lengte: 305 km
Totaal aantal meters bergopwaarts: 980 m
Terrein: 91% asfalt, 9% onverhard
Op dag 3 en 7 kunt u ook de trein nemen naar het volgende hotel

U fietst voornamelijk over wegen met weinig verkeer. U komt in landelijk gebied, maar ook in steden. Enkele korte stukken gaan over onverharde wegen. Een paar dagen krijgt u te maken met een kort stuk bergopwaarts. De enige echte helling van betekenis is 4 km licht bergopwaarts. Deze vakantie is dan ook geschikt voor iedereen met enige fietservaring en een basis conditie.

Accommodatie

Alle hotels zijn zorgvuldig geselecteerd op comfort. Daarnaast is nabijheid van fietspaden en lokale bezienswaardigheden belangrijk. U verblijft in gezellige 3/4* hotels, met een enkel 2* hotel. Alle kamers hebben een eigen douche/bad en toilet. De meeste hotels beschikken over airconditioning.

Dagprogramma:

Dag 1: Arles.
Individuele aankomst in Arles, de stad van artiesten en dichters, bekend om haar rijke Romaanse erfgoed.

Dag 2: Arles – Aigues Mortes, 65 km.
U verlaat de stad en fietst door de delta van de Rhône, beter bekend als “Camargue”, waar de natuur het nog altijd wint van de beschaving. U fietst langs rietvelden en zoutmeren, paarden, flamingo’s en stieren en u komt aan in Saintes Maries de la Mer. U vervolgt uw fietstocht richting het middeleeuwse kasteel van Aigues Mortes.

Dag 3: Aigues Mortes – Nîmes, 40 km.
Terug naar de beschaving. U fietst over straten met weinig verkeer tot u aankomt in het centrum van Nîmes: rijk aan kunst en geschiedenis. Het wordt ook wel het “Rome van Frankrijk” genoemd, maar het doet ook aan Spanje denken door de arena’s en het stierenvechten.

Dag 4: Nîmes – Uzès, 45 km.
Na een bezoek aan de stad, vol van het Romeinse verleden, fietst u naar het best bewaarde Romeinse aquaduct van Europa: Pont du Gard, een spectaculair bouwwerk. U kunt een verfrissend bad nemen aan de oevers van de rivier de Gard voor u aankomt in Uzès.

Dag 5: Uzès- Avignon, 50 km.
U fietst vandaag door een licht glooiend gebied naar de hoofdstad van de Provence. Het was bijna een eeuw lang een pauselijke stad en hier hadden zeven pausen, sinds 1300, hun zetel. Een echt openluchtmuseum. Voordat u hier aan komt, neemt u de tijd om de schitterende oude stad van Villeneuve-lès-Avignon te bekijken.

Dag 6: Avignon – Châteauneuf-du-Pape – Avignon, 45 km.
U fietst in de richting van Châteauneuf-du-Pape, over wegen met weinig verkeer, omgeven door wijngaarden. U steekt de Rhône over ter hoogte van Roquemaure en u keert, de loop van de rivier volgend, weer terug naar Villeneuve.

Dag 7: Avignon – Arles, 60 km.
Nadat u de stad van de pausen verlaten heeft, fietst u weer terug naar Arles. Onderweg moet u zeker een bezoek brengen aan het beroemde Saint-Rémi-de-Provence en Les-Baux-de-Provence, bekend geworden door Van Gogh.

Dag 8: Arles.
Vertrek of verlenging.

Om organisatorische redenen, weersomstandigheden of regels opgelegd door lokale autoriteiten, kunnen er wijzigingen in het programma zijn.

Prijzen

Prijs p.p. Toeslag 1-pers. kamer Toeslag hoogseizoen (2/6-22/9 2018) Huur fiets/E-bike/fietshelm Extra overnachting Arles Boekingskosten
€740 €280 €45 €80/€190/€15 vanaf €75 €35

Inclusief:

7 Overnachtingen met ontbijt
Welkomstontvangst in het Engels
Reisgids, kaarten en routeboek
Bagagetransport van hotel tot hotel
Telefonische hulpdienst
Toeristenbelasting

Prijs:

€ 740

Duur:

8 dagen

Land:

, Frankrijk

Vakantietype:

Fiets

Niveau:

Gemiddeld

Meer informatie   Boeken