Bolzano-Verona-Venetië - Fietsvakantie - Biketravel

Bestemmingen

Bolzano-Verona-Venetië: langs het Gardameer en door Verona

Individuele fietsvakantie Bolzano-Verona-Venetië, 35-75 km per dag
Aankomstdag: elke zaterdag en zondag van 24 maart tot 20 oktober 2018 en tevens elke dinsdag en woensdag van 15 mei tot 12 september 2018

bolzano-verona-venezia_girolibero_incoming_2014_webTijdens deze fietsvakantie kunt u met volle teugen genieten van al het moois wat deze streek te bieden heeft. De indrukwekkende bergen rondom Bolzano en de schoonheid van het Gardameer. De steden vol cultuur en geschiedenis zoals Verona, Vicenza en Padova en als laatste, het fascinerende Venetië.

 

 

 

Routeprofielbolzano-verona-venice-elevation-profile_28721234055_o

U fietst voornamelijk over fietspaden en wegen met weinig gemotoriseerd verkeer. Alleen bij de steden kunt u iets meer verkeer verwachten. Ondanks enkele heuvelachtige gedeeltes, is deze route geschikt voor een ontspannen fietsvakantie. Bij slecht weer of wanneer u een dagje rust wilt, kunt u vrij eenvoudig de afstanden overbruggen per trein.

Accommodatie
U verblijft naar keuze in klasse B (voornamelijk 3* hotels, enkele 2* hotels) of klasse A (voornamelijk 4* hotels, enkele 3* hotels).
Er zijn goede treinverbindingen tussen de grote plaatsen en ook na afloop van de reis kunt u prima per trein terug naar Bolzano. Het is ook mogelijk op zaterdag en zondag per bus terug te reizen naar Bolzano (€65 incl. fiets). Van 22 mei tot 12 september  2018 kunt u ook op dinsdag en woensdag met deze bus reizen.

Dag 1: Aankomst in Bolzano.
De tweetalige hoofdstad van Zuid-Tirol is een beroemd zakelijk en toeristisch centrum met een rijke historie. Vandaag de dag gaan de Italiaanse en Duitse cultuur en wijze van leven vreedzaam samen. Het historische centrum van Bolzano is van een betoverende schoonheid.

Dag 2: Bolzano – Trento (65/70 km).
Uw fietstocht start met een rit langs de oevers van de rivier de Adige en langs boom- en wijngaarden. U rijdt door de steden Ora, Egna en Salomo. Over dijken fietst u naar Trento met zijn prachtige frescoachtige gebouwen. U kunt in meerdere plaatsen onderweg de trein nemen om de fietsafstand te verkorten.

Dag 3: Trento – Peschiera/Desenzano (50 km per fiets + boot).
Fietsend langs de Adige, komt u aan in Rovereto en Mori. Van hieruit fietst u westwaarts richting het Gardameer. Na een korte beklimming volgt er een verfrissende afdaling en u komt aan in Torbole en Riva. Met de boot komt u aan bij het zuidelijke deel van het meer.

Dag 4: Peschiera/Desenzano-Verona (35/60 km).
Fiets richting Verona, de stad van Romeo en Julia, met de rivier Adige die erdoor heen stroomt; dit is een van de mooiste steden in Veneto. Breng vooral ook een bezoek aan de romeinse Arena, de schitterende San Zeno kerk en natuurlijk het huis van Julia.

Dag 5: Verona-Vicenza (75/40 km).
De tocht van vandaag begint over vlakke wegen en voert dan verder door de Monti Berici, een heuvelachtig gebied ten zuiden van Vicenza, met een schitterend uitzicht over de stad. Het oude stadscentrum wordt gekarakteriseerd door de prachtige privé paleizen en openbare gebouwen van Andrea Palladio, de beroemde 16e eeuwse architect. U kunt deze route ook verkorten door de trein te nemen vanaf verschillende treinstations langs de route.

Dag 6: Vicenza – Padova (45 km).
U verlaat Vicenza en rijdt langs de prachtige “Villa Rotonda” bij Palladio. Langs de rivier de Bacchiglione fietst u naar de fascinerende oude universiteitsstad Padova. Hier kunt u uw hart ophalen aan de overvloed aan architectonische meesterwerken en kunstschatten, zoals de beroemde kapel van Giotto en één van de grootste pleinen van Europa ‘Prato della Valle’.

Dag 7: Padova – Mestre/Venetië (40 km).
U vervolgt uw weg door het vlakke Veneto. U fietst langs het Brenta kanaal en de landhuizen van de oude Venetiaanse adel (Villa Pisani, Malcontenta, Villa Widmann) tot u aankomt in Mestre, het vasteland van Venetië. Tegen meerprijs (vanaf €90,-) kunt u de nacht doorbrengen in Venetië.

Dag 8: Mestre/Venetië.
Vertrek of verlenging. Terugkeer naar Bolzano per trein of transfer op afspraak.

girolibero-photo-archive_28643613411_o  girolibero-photo-archive_28643607151_o

Prijzen
Klasse Prijs p.p. (obv 2-pers. kamer) Toeslag 02.04-18.05, 10.09-28.09 2018 Toeslag 19.05-09.09 2018 Toeslag 1-pers. kamer Toeslag halfpension (6 x diner, excl. drankjes)
B €580 €90 €125 €180 n.v.t.
A €680 €90 €125 €230 €170
Extra kosten Prijs p.p.
Huur fiets €80
Huur elektrische fiets €190
Huur fietshelm €15
Extra overnachting Bolzano/Mestre/Venetië vanaf €55
Transfer Mestre-Bolzano (incl. fiets) vooraf te reserveren €65
Boekingskosten (verplicht) €35

Inclusief:
– 7 Overnachtingen met ontbijt
– Welkomst bijeenkomst in het Engels
– Bagagetransport
– Fietsgids, routebeschrijvingen en kaarten
– Boottocht over het Gardameer (duur ca. 4 uur)
– 7 Dagen telefonische bereikbaarheid
– Entree Villa Valmarana ai Nani
– IJsje in de beste ijssalon van Vicenza

Exclusief:
– Lokale belastingen (ca. €15)
– Treintransfers

Prijs:

€ 580

Duur:

8 dagen

Land:

Italië

Vakantietype:

Fiets

Niveau:

Licht

Meer informatie   Boeken