St. Moritz, Bernina en het Comomeer - Fietsvakantie - Biketravel

Bestemmingen

St. Moritz, Bernina en het Comomeer

Fietsvakantie individuele fietsreis St. Moritz, Bernina en het Comomeer, 25-50 km per dag
Aankomstdag: elke zaterdag van 9 juni tot 22 september 2018

Omschrijving

28852319661_29228a5693_oEen prachtige tocht langs middeleeuwse steden, oude kastelen en kloosters. U zult tijdens uw reis ook kennis maken met indrukwekkende berggebieden, schitterende meren en bossen.
U fietst door het prachtige Alpenlandschap. Tijdens uw vakantie kunt u ontspannen in de St. Moritz spa of mediteren in de Engadina bergen. Ook kunt u natuurlijk een duik nemen in het Comomeer. Bovendien kunt u genieten van de streekgerechten van de Valtellina, zoals de bresaola en de pizzoccheri. Dit alles in combinatie met een goed glas nebbiolo. Kortom: een vakantie om nooit te vergeten!

Routeprofiel

Totale lengte: 220 km
Totaal aantal meters bergopwaarts: 720 m
Terrein: 85% asfalt, 15% onbestraat
Treinverbindingen mogelijk tussen overnachtingsplaatsen: dag 3, 5, 6 en 7
Mogelijkheid om de fietsroute te verkorten door de trein te nemen: dag 3, 5, 6 en 7

De route verloopt voornamelijk over verharde fietspaden. Hier en daar zult u een onverhard stuk tegenkomen. Alle wegen zijn in goede conditie. De route bevat enkele stukken bergopwaarts.
Deze vakantie is geschikt voor iedereen met wat fietservaring en een basis conditie.

Accommodatie

De hotels zijn zorgvuldig uitgekozen. Belangrijk hierbij is het comfort en de nabijheid van fietspaden en bezienswaardigheden. U verblijft in 3* hotels, met uitzondering van een eersteklas hostel in St. Moritz. Alle kamers beschikken over een eigen bad/douche en toilet.

comomeer
Programma:

Dag 1: Aankomst Tirano.
Op ongeveer 2 km afstand van de Zwitserse grens, ligt deze stad op de kruising van Valtellina en Valposchiavo. Hier is het eindpunt van de “Bernina Express”, een spectaculaire spoorlijn door de Alpen en in 2008 tot werelderfgoed van UNESCO verklaard.

Dag 2: Tirano – Grosio – Tirano (30 km).
Over het fietspad “Sentiero Valtellina” fietst u langs de rivier Adda tot aan Grosio, een oude middeleeuwse stad met twee kastelen maar al sinds lange tijd onbewoond. Na een bezoek aan het park en de Romaneske kerk van San Giorgio, fietst u terug naar Tirano.

Dag 3: Tirano – St. Moritz (25 km).
U verlaat Tirano met de “Bernina Express” en reist door het prachtige Alpenlandschap tot aan de Bernina pas, vanwaar de fietstocht bergafwaarts naar Pontresina en vervolgens St. Moritz begint. St. Moritz is beroemd om de warmwaterbronnen en adembenemende skihellingen.

Dag 4: St. Moritz – Chiavenna (50 km).
Langs het plateau van de Oberengadin, omgeven door bergen en bossen, komt u langs de meren van Silvaplana, Champfèr en Sils. Eenmaal op de Malojapas, niet ver van de bron van de rivier Inn, gaat u naar Val Bregaglia en fietst vervolgens verder naar het begin van de fietsroute Val Chiavenna.

Dag 5: Chiavenna – Colico (35 km).
De loop van de Mera rivier neemt u van Chiavenna mee naar het Mezzola meer. Dan gaat u zuidwaarts langs het “Pian di Spagna Nature Reserve” tot u de rivier Adda ziet, die in het Comomeer stroomt. Eenmaal aangekomen in Colico, kunt u ontspannen op het strand of een bezoek brengen aan het nabijgelegen Piona om daar een kijkje te nemen bij het beroemde klooster.

Dag 6: Colico – Sondrio (50 km).
Langs het fietspad van de “Sentiero Valtellina”, bereikt u Morbegno, dat bekend staat om de Bitto kaas. U fietst verder door het dal tot aan het Heiligdom van de “Madonna della Sassella”.

Dag 7: Sondrio – Tirano (30 km).
U fietst verder over het fietspad “Sentiero Valtellina”, door kleine dorpjes langs de rivier de Adda tot u uiteindelijk Tirano bereikt om een laatste bezoek te brengen aan het historische stadscentrum en de basiliek met het indrukwekkende orgel en de kapel.

Dag 8: Vertrek na het ontbijt.

28146427103_0bb8438a9d_o comomeer 28146426303_73f69899a5_o

 Prijzen
Prijs p.p. Toeslag 1-pers. kamer Fietshuur Huur elektrofiets Extra overnachting Tirano Boekingskosten
€790 €230 €80 €190 vanaf €65 €35

Inclusief:st. moritz, bernina, comomeer
– 7 Overnachtingen met ontbijt
– Ontvangst in het eerste hotel met informatie in het Engels
– Bagagetransport van hotel tot hotel
– Treinticket op de 3e dag van Tirano naar Bernina pas (incl. fiets)
– Engelstalige routebeschrijvingen en kaarten
– 7 Dagen telefonische hulpdienst

Exclusief:
– Lokale belastingen (ca. €10-15)

Prijs:

€ 790

Duur:

8 dagen

Land:

Italië

Vakantietype:

Fiets

Niveau:

Gemiddeld

Meer informatie   Boeken