Strand, stad en tulpen - Fietsvakantie - Biketravel

Bestemmingen

Individuele fietsvakantie Strand, Stad en Tulpen, 45-68 km per dag
Aankomst: elke zaterdag van 21 april tot 22 september 2018

Beschrijving

Acht dagen fietsen door het culturele hart van Nederland en zeven nachten logeren in uitstekende vier-sterren hotels. Tijdens deze fietsvakantie komt u in de steden Amsterdam, Den Haag, Delft en Utrecht.. Naast deze toeristische hoogtepunten kunt u ook nog eens genieten van een mooi landschap, langs de meest fietsvriendelijke paden. Dat wordt dus zeker genieten!

U begint uw tocht in Amersfoort, een sympathieke stad met veel gezellige hoekjes. Vervolgens fietst u verder langs Naarden-Vesting en het IJsselmeer. U komt dan aan in bruisende Amsterdam. Amsterdam is ongetwijfeld één van de gezelligste steden van Europa. Kunstliefhebbers raken hier in de ban van het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum. Dan gaat het via Zandvoort verder naar Den Haag. Den Haag: de stad van de musea, de Gouden Eeuw en goede restaurants. Hier kunt u ook een uitstapje maken naar het strand van Scheveningen.

Verder gaat de tocht richting Papendrecht via Delft dat met zijn universiteit en vooral met zijn schitterende grachten onvoorstelbaar kan bekoren. Zet de fiets aan de kant en geniet van een pilsje op een terrasje langs de waterkant. Dit is fietsland Nederland op zijn best. Er resten 100 km naar Amersfoort, goed voor twee dagtochten, langs Schoonhoven en Utrecht. Dit rondje Nederland wordt een onvergetelijke ervaring, mét de molens, mét de tulpen, mét de grachten en mét alle andere clichés van dit land maar ook met tal van leuke verrassingen en heerlijke fietsbelevenissen. Hoe mooi kan een fietsvakantie zijn !

Routeprofiel

De route is heel goed te fietsen voor alle fietsers, dus ook voor gezinnen met kinderen. De wegen zijn vlak en goed begaanbaar. Alle routes zijn te volgen via fietsbordjes langs de weg.

Accommodatie

U verblijft in comfortabele 4* hotels. Alle kamers beschikken over douche/bad en toilet.
Standaard wordt er gebruik gemaakt van de volgende hotels: Fletcher Hotel Amersfoort, NH Amsterdam Zuid, NH Leeuwenhorst, NH Atlantic Den Haag, Apollo Hotel Papendrecht en NH Utrecht. Maar afhankelijk van de beschikbaarheid kan er een ander vergelijkbaar hotel geboekt worden.

Dagprogramma:

Dag 1: Aankomst in Amersfoort
Amersfoort is een gezellige stad. Achter de stadsmuren kunt u op uw gemak door de smalle straatjes wandelen. Het is de perfecte plek voor mensen die van winkelen houden.

Dag 2: Amersfoort – Amsterdam (63 of 68 km)
Vandaag fietst u langs Naarden-Vesting, één van de best bewaarde vestingsteden in Europa, naar de hoofdstad van Nederland. Onderweg passeert u het IJsselmeer. Na een mooie fietstocht komt u aan in Amsterdam, met haar vele mooie grachten (onderdeel van Unesco werelderfgoedlijst). Een tocht per boot over het kanaal is zeker aan te raden. Ook kunt u één van de vele musea bezoeken, zoals het Rijksmuseum of het Van Goghmuseum. Duik in de levendige sfeer van Amsterdam.

Dag 3: Amsterdam – Zandvoort/Noordwijkerhout (50 of 60 km)
Deze tocht brengt u naar Haarlem met haar beroemde pittoreske kleine hofjes. Dit waren de tuinen van de rijke inwoners in de 18e en 19e eeuw, die door de oudere weduwen werden bewerkt zodat ze niet zouden sterven van de honger. U kunt ook een bezoek brengen aan het Frans Hals museum. De tocht gaat verder langs de Keukenhof, een prachtige tuin, vooral tijdens het tulpenseizoen. Als u de nacht in Zandvoort doorbrengt, passeert u de Keukenhof op de 4e dag. Ontspan in de duinen en op het strand met adembenemende vergezichten.

Dag 4: Zandvoort/Noordwijkerhout – Den Haag (52 of 60 km)
Tijdens de fietstocht van vandaag zijn er een hoop hoogtepunten. De route neemt u eerst mee naar Leiden, bekend om haar universiteit. Er zijn interessante musea, bijvoorbeeld het Rijksmuseum van Oudheden. Ook een bezoek aan de Pieterskerk is zeker de moeite waard. Via Scheveningen komt u uiteindelijk aan in Den Haag. Hier kunt u een bezoek brengen aan één van de vele musea of andere culturele hoogtepunten, zoals het Catshuis, Paleis Noordeinde en het Mauritshuis. Maak een wandeling door het oude stadscentrum en geniet van de mooie grachten.

  
Dag 5: Den Haag – Papendrecht (60 of 68 km)
Deze tocht brengt u naar Delft, een belangrijke universiteitsstad. Delft is ook één van de oudste steden van Nederland en dat is duidelijk te zien aan de vele prachtige gebouwen en verborgen schatten, die u meer vertellen over de glorie van vroegere jaren toen de stad opbloeide en gevuld was met handelaren. Vervolgens fietst u verder naar Kinderdijk, met haar prachtige molens.

Dag 6: Papendrecht – Utrecht (62 km)
U vervolgt uw mooie tocht door Nederland en passeert Schoonhoven. Dit is een romantisch, karakteristiek klein stadje aan de rivier de Lek. In de omgeving houden veel boeren hun koeien voor de bekende Goudse kaas. U kunt ook een bezoek brengen aan het zilvermuseum. Door het prachtige landschap fietst u naar Utrecht. Het oude stadscentrum is gedecoreerd met vele grachten. Bewonder de indrukwekkende kerken of breng een bezoek aan één van de vele musea, zoals het Centraal Museum.

Dag 7: Utrecht – Amersfoort (45 km)
Weer terug op de fiets naar Amersfoort. Mocht u eerder geen kans gehad hebben om Amersfoort te bekijken, dan heeft u daar vandaag nog alle gelegenheid voor.

Dag 8: Vertrek

Prijzen

Prijs p.p. Toeslag hoogseizoen 16/6-25/8 2018 Toeslag 1-pers. kamer Toeslag halfpension Boekingskosten
€545 €40 €240 €170 €35
Extra kosten Prijs p.p.
Huur fiets 7 versnellingen €65 (fietsverzekering €18)
Huur elektrische fiets €130 (fietsverzekering €30)
Huur kinderfiets, karretje en aanhangfiets €40
Huur fietsstoeltje €15
Parkeren Amersfoort gratis (graag bij boeking aangeven of u met de auto komt)*
Extra overnachting Amersfoort vanaf €50

* Niet elk hotel beschikt over een gratis parkeerplaats, indien gratis parkeren niet meer mogelijk is, zijn de kosten €77 per week.

Inclusief:

  • 7 Overnachtingen met ontbijt in 4* hotels
  • Bagagetransport van hotel tot hotel
  • Gebruik van sauna in Amsterdam
  • Gebruik van zwembad en whirlpool in Noordwijkerhout
  • Toeristenbelasting
  • Nederlandstalige wegbeschrijving + kaart
  • Telefonische hulpdienst (ook in het weekend)

Prijs:

€ 545

Duur:

8 dagen

Land:

, Nederland

Vakantietype:

Fiets

Niveau:

Licht

Meer informatie   Boeken