Neusiedler Meer - Biketravel

Bestemmingen

Fietsvakantie individuele standplaatsreis rond het Neusiedler Meer 43-72 km per dag
Aankomst dagelijks van 1 april tot 8 oktober 2018

Omschrijving

Het gebied rond het Neusiedlermeer is sterk beïnvloed door de aangrenzende ‘Puszta’. Zowel de de ruige vlakten als de indrukwekkende rietkragen en lieflijke wijngaarden dragen bij aan dit unieke landschap. Het is één van de jongste gebieden van de Wereld-erfgoedlijst van Unesco. Verken de laaglanden rond het grootste steppemeer van Midden-Europa, ten zuiden van Wenen. Dit gebied heeft bovendien het grootste netwerk van fietsroutes in Oostenrijk. U kunt hier dus volop genieten van mooie fietstochten. Verder kunt u ook een bezoek brengen aan het prachtige nationaal park, met meer dan 250 vogelsoorten.

Een vakantie in het nationale park ‘Neusiedlermeer’ – dat is het beste van ‘Puszta-romantiek’.Geniet van een zacht klimaat tot laat in de herfst, goede fietspaden in een pittoresk landschap, imposante kastelen, een gevarieerde flora en fauna en bovendien vele zwem- en ontspanningsfaciliteiten.

Routeprofiel

Alle fietspaden zijn verhard of voorzien van grind. Er zijn weinig heuvels van betekenis. Alleen aan de Hongaarse kant zijn een paar heuvelachtige stukjes, hier zult u dus iets meer moeten klimmen. De dagelijkse routes zijn naar eigen wens in te delen.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in een fietsvriendelijk 4* hotel. Het ligt direct aan de oevers van het meer. Alle kamers zijn voorzien van wc, bad/douche, balkon, tv en telefoon.U kunt gebruik maken van de ontbijtzaal met uitzicht op het meer en het terras aan het meer. Verder is er een bibliotheek voor gasten, internet, een lift, een restaurant met regionale keuken en een spa met sauna, stoombad en binnenzwembad.

U heeft de keus uit klasse A hotels (met uitzicht op het meer) of klasse B hotels (zonder uitzicht op het meer).

Dagprogramma:

Dag 1: Aankomst in Podersdorf.
Tegenover het hotel zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Inchecken, fietsen in ontvangst nemen en verkennen van de omgeving.

Dag 2-7: Routesuggesties

Neusiedlermeer-fietspad, ca. 48 km.
U fietst over de noordoever van het meer, door pittoreske dorpjes en kleine stadjes tot u aankomt in Rust, de stad van de ooievaars. Met de pont gaat u weer terug naar Podersdorf.

Wijn en cultuur-fietspad, ca. 43 km.
De wijnen uit deze streek zijn heerlijk. Vergeet niet om ze te proeven gedurende de tocht van vandaag. De reis voert u door de wijngaarden en het glooiende landschap, waar u kunt genieten van het uitzicht op de streek en het meer. Brengt u een bezoek aan het slot Halbturn, het belangrijkste barokke kasteel van de provincie Burgenland.

Lacken-fietspad, ca. 48 km.
“Lacken” zijn kleine of grotere zoute meertjes van ongeveer 50 cm diep. Deze “Lacken” zijn de oorzaak van de diversiteit in flora in dit gebied. U komt langs moerassen, rietvelden en wijngaarden, waar de druiven voor bekende wijnen groeien. Vandaag is ook de perfecte dag voor een uitstapje naar het St. Martins thermale bad – één van de mooiste baden in Oostenrijk.

Rustdag.
Geniet van het meer met zijn talrijke mogelijkheden. Van zon en water, zeilen of windsurfen. Of geniet van de ontspanningsmogelijkheden in het hotel.

Sopron/Hongarije, ca. 72 km.
Na een kort ritje naar het zuiden – met de pont naar de festivalstad Mörbisch – kunt u verdergaan aan de Hongaarse kant van het meer, en komt u uiteindelijk aan in Sopron, een stad, rijk aan historische bezienswaardigheden.

Kersenbloesem-fietspad, ca. 44 km.
Na een tochtje met de pont passeert u romantische wijngaarden en duizenden kersenbomen (bloeiend in de lente!) Als beloning voor wat stukjes stevig klimmen krijgt u een schitterend uitzicht over het meer en het Hongaarse laagland. Met de pont gaat u weer terug naar Podersdorf.

Dag 8: Podersdorf.
Vertrek naar huis of verlenging. (Wenen ligt op ongeveer 1 uur reizen per trein of bus).

Let op: Niet alle ponten varen al op 1 april, dus routewijzigingen zijn mogelijk.

  

Klasse Periode Prijs p.p. 2-pers. kamer Prijs p.p. 1-pers. kamer Extra overnachting Podersdorf Boekingskosten
A 1/4-21/4 en 3/9-8/10 2018 €579 €669 vanaf €85 €35
A 22/4-26/4, 3/6-28/6 en 2/9 2018 €679 €769 vanaf €85 €35
A 27/4-2/6 en 29/6-1/9 2018 €779 €869 vanaf €85 €35
B 1/4-21/4 en 3/9-8/10 2018 €389 €589 vanaf €55 €35
B 22/4-26/4, 3/6-28/6 en 2/9 2018 €459 €659 vanaf €55 €35
B 27/4-2/6 en 29/6-1/9 2018 €569 €769 vanaf €55 €35
Extra kosten Prijs p.p.
Huur fiets 7/21 versnellingen €55
Huur elektrische fiets €125
Halfpension (alleen ter plaatse te boeken/betalen) €19 p.p.

Let op: In Oostenrijk is het dragen van een helm op de fiets verplicht voor kinderen onder de 12 jaar.

Inclusief:
7 Overnachtingen met ontbijt
Neusiedlermeer kaart (pont, musea en andere attracties gratis of met korting)
Gratis toegang tot St. Martins thermale bad
Een handige gratis stuurtas (per kamer)
Reisdocumenten in Engels of Duits
Telefonische servicedienst (ook in het weekend)

Prijs:

€ 389

Duur:

8 dagen

Land:

Oostenrijk

Vakantietype:

Fiets

Niveau:

Licht

Meer informatie   Boeken