Rondrit Karinthië: Tussen bergen en meren - Racefietsvakantie - Biketravel

Bestemmingen

Rondrit Karinthië: Tussen bergen en meren

Individuele racefietsvakantie Karinthië 455-675 km
Aankomst mogelijk: elke zondag van 13 mei tot 9 september 2018

Karinthië staat voor water, zon en heerlijke gastenverblijven. Maar dat is niet alles. Ook de geografische voorwaarden maken Karinthië tot een zeer afwisselend fietsland.
Kenmerkend aan het Karinthische merengebied zijn de mooie dorpjes, die omgeven zijn door grasland en weiden. Het gebied heeft daardoor een hele gemoedelijke uitstraling. In contrast daarmee staan de bergen van de Villacher Alpe en de Karinthische Alpen.

Je fietst over de heuvelruggen van het Karinthische merenlandschap. Hierbij verzamel je flinke hoogtemeters. En na een flinke tocht nodigen de heldere meren uit voor een duik. Zo kun je je spieren weer soepel maken. Kom ook Karinthië ontdekken. Dit is een fietsvakantie zoals het zijn moet!

Routeprofiel

Het routeprofiel van deze tocht is zeer afwisselend. Het gaat van licht heuvelachtig tot aan zware lange bergpassen. Je fietst over goede, geasfalteerde zijwegen. Over het algemeen zijn deze erg rustig.

Je hebt dagelijks de keus tussen twee routes met verschillend moeilijkheidsniveau. Daardoor kun je deze fietsreis dagelijks aanpassen aan je behoeften. Zo heb je de kans ook een keer je benen de rust geven door een eenvoudiger etappe te kiezen.

Hoogtepunten
  • Deze passen zullen je zeker uitdagen: Vršic-pas (1.611 m), Wurzenpas (1.073 m), Nockalmstraβe (2.049 m), Malta Hochalmstraβe (1.902 m), Schaida sattel (1.069 m), Passo Predil (1.156 m).
  • Het landschap is een droom voor racefietsers: puur, heuvelachtig, kleinschalig en afwisselend.
  • Ontbijten in Oostenrijk, lunchen in Italië en koffie in de namiddag in Slovenië – alles op één dag.
  • Op en af fietsen over glooiende heuvels en daarbij kunnen genieten van de panoramische uitzichten over de omliggende meren.
  • De 35 km-lange Nockalmstraβe biedt een onvergetelijke natuur- en panoramabelevenis.
Accommodatie

Je verblijft in zorgvuldig uitgekozen fietsvriendelijke hotels. Dit zijn 3-sterren of 4-sterren hotels. De hotels in Velden en Seeboden liggen dichtbij het meer of beschikken over een grote tuin met zwembad en wellness faciliteiten.

Dagprogramma:

Dag 1. Aankomst in Velden
Velden en de Wörthersee zijn een hele belevenis! De promenade, het casino en het slot zijn ideale plaatsen om te bekijken en zorgen voor een ontspannende start van een spannende fietsweek.

Dag 2. Rondrit Velden
Route 1 “Drielanden-rondrit” (160 c.q. 105 km/2.800 c.q. 2.250 hm). Ontbijten in Oostenrijk, middageten in Italië en een kopje koffie aan het begin van de avond in Slovenië. En dat allemaal op één dag! Met je blik op de Karintische Alpen gericht, ga je naar “bella Italia”. De Passo Predil (1.156m) is nog geen echte uitdaging. De adembenemende afdaling in het unieke Soca dal (Slovenië) zal je verrukken! Neem hier een pauze om even weer op adem te komen. De legendarische Vršič Pas (1.611m) wacht: Bocht na bocht zwoeg je je naar boven – zware adem, grandioos uitzicht. In 24 met keitjes bestraatte bochten, daal je af naar Kranjska Gora. Nog een keer 200 hoogtemeters tot aan de top van de Wurzenpas (1.073m); je hebt het gehaald, nu rustig uitrollen richting Velden…
Deze fantastische rit kan vergemakkelijkt worden door met de auto naar Bad St. Leonard te rijden en van daaruit te starten (105 km/2.250 hm).
Route 2 “Karinthische Boerenland” (60 c.q. 105 km/500 c.q. 920 hm). Je motto van vandaag: Fietsen naar eigen wens. Je fietst door het lichtgolvende Karinthische boerenland. Er is genoeg te zien en genoeg te doen. De kortere variant voert je rond het enorme Wörthermeer. De lange toer voert je eerst naar Klagenfurt en in het dal van de Drau. Of je nu de korte of lange route kiest, je zult genieten.

Dag 3. Velden – Seeboden am Millstätter See
Route 1 “(60 km/550 hm). Vandaag: Voer voor je kuiten! Vanaf de Wörther See ga je richting de Ossiacher See. Op je gemak fiets je door het licht heuvelachtige landschap; groen waar je ook kijkt. Langs de Drau ga je naar de Millstätter See. In de namiddag kun je lekker van de zon genieten en een verfrissende duik nemen in de heldere Millstätter See.
Route 2 (80 km/750 hm). Deze variant is identiek aan route 1, maar bij deze route fiets je om de mooie Ossiacher See. Twintig extra kilometers die in je “Karinthische-Kilometer-Verzameling” niet ontbreken mogen.

Dag 4. Rondrit Seeboden am Millstätter See
NockalmstraßeRoute 1 “Nockalmstraße” (105 km/2.300 hm). Koningsetappe Nockalmstraße! Om in de stemming te komen eerst 300 hoogtemeters, je bloedsomloop komt in beweging. De Flachpassage door het schone Liesertal is kort. Langzaam maar zeker gaat het bergopwaarts. Het is zowel inspannend als genieten. De 34-km lange Nockalmstraße (2.049m) loopt door de rond gewelfde heuveltoppen en eindeloze weidegronden van de met gras begroeide Nockberg. Je hebt ontzettend veel te bekijken. Wat een geweldig landschap! De terugtocht en afdaling is een waar hoogtegenot: 50 kilometer, 1.400 hoogtemeters; geweldig!

Route 2 Afritzer- en Brennsee(80 km/1.100 hm). Meteen achter het hotel schuilt de eerste helling. Je fietst met een geweldig uitzicht langs de hoogvlakte van de Millstätter See. Daarna weer naar beneden, een zwenk naar rechts en weg van het water. De route is aangenaam heuvelachtig, met enkele zwaardere stukken. Je fietst in een vlot tempo door het vlakke Drautal, de fietswind aangenaam koel op je huid. De schilderachtige achtergrond van de Karinthische Nockberg maakt de tocht tot een waar genoegen. In Afritzer of Brennsee vind je een kitscherig mooi plekje om uit te rusten. De rest van de weg terug naar het hotel kun je fietsen in de hoogste versnelling.

Dag 5. Rondrit Seeboden am Millstätter See
Route 1 “Weißensee” (80 km/1.300 hm). Op je gemak fiets je langs de Millstätter See. Een korte helling brengt je naar Glanz, de Nockberg ligt bijna binnen handbereik. De afdaling naar Feistritz is een waar genot, net als het landschap. De weg gaat verder bergopwaarts, steeds verder omhoog en het wordt steeds zwaarder. Maar dan: alles vlak, alles makkelijk, veel plezier op smalle banden. In de Weißensee mag natuurlijk ook met fietsbroek gedoken worden. Je gaat weer in snelle vaart bergafwaarts in het Drautal, drinkt in Spittal Radler of een cappuccino en fietst langs de Lieser terug naar de mooie Millstätter See.
Route 2 “Malta Hochalmstraße” (85 km/1.550 hm). Raak je helemaal enthousiast van bergpassen? Dan zal je zeker genieten van deze route in het Maltadal. De eerste kilometers zul je rustig moeten beginnen. Als je het tolhuis hebt bereikt, dan ga je verder richting Sache: In adembenemende haarspeldbochten slingert de Malta-Hochalmstraße zich door het bizarre hooggebergtelandschap met zijn vele watervallen. Hoogtemeter voor hoogtemeter zwoeg je je naar boven richting Horizont. Je doel, de geweldige Kölnbreinsperre (1.920 m). De indrukken zijn overweldigend, de afdaling ook.

Dag 6: Seeboden – St. Veit an der Glan
Route 1 (85 km/960 hm). Nog één keer “glij” je langs de Millstätter See. Een rustige rit brengt je over groene heuvels naar de Brenn- en Afritzer See. Daarna wordt het wat ruiger. De weg voert je omhoog naar Arriach, met daarna een pittige afdaling naar Feldkirchen. Aan je rechterhand zie je de Gerlitzen. Een mooie plek om even te pauzeren. Daarna ga je weer bergopwaarts naar St. Urban met het gelijknamige meer. De rest van de licht hellende weg naar St. Veit vraagt om een stevige eindspurt.
Route 2(110 km/1.700 hm). Tot aan Feldkirchen is deze variant identiek aan route 1. Maar daarna kun je nog een paar extra kilometers en hoogtemeters door het heuvellandschap van het nationale park Gurktal fietsen.

 

Dag 7: St. Veit an der Glan – Velden
Route 1 (55 km/520 hm). De gemoedelijke slotetappe! De eerste tussenstop is in Burg Hochosterwitz; de klim met fietsschoenen aan is moeizaam, maar het uitzicht prachtig. 600 Hoogtemeters die zeker de moeite waard zijn: een tocht naar de Magdalensberg (1.058 m). Je zult er stil van worden, want het uitzicht is grandioos. Terug in het dal fiets je verder naar Zollfeld. De kleine heuvel die je nog in de weg staat, neem je moeiteloos. De laatste kilometers aan de schitterende Wörther See…
Route 2 (135 km/2.200 hm). Je begint op vlak terrein en komt rustig op snelheid. Aan je rechterhand zie je hoog boven je Burg Hochosterwitz liggen, je blijft in het dal. Maar dan: Een inspannende klim naar Diex. Een pijlsnelle afdaling brengt je weer naar beneden bij het enorme Völkermarkter stuwmeer. Nog een paar keer flink trappen… en het is tijd om te pauzeren bij de Klopeiner See. De Schaida Sattel (1.069 m) roept en je zult nog één keer je kracht moeten verzamelen. 15 Bochtrijke kilometers zorgen voor een laatste inspanning. Gelukt! En waar het omhoog gaat, gaat het ook weer naar beneden. Dat was het, nu is het alleen nog maar een vlakke weg naar Velden.

Dag 8: Vertrek of verlenging
Genoeg gefietst – heb je nog zin in een paar extra dagen in het mooie Karinthische merengebied? Wij boeken graag je extra nachten (prijzen op aanvraag).

Straßenradler   pedalo_kaernten_0026   Radfahren am Ossiacher See

Prijzen
Periode Prijs p.p. (obv 2-pers. kamer) 1-Pers. kamer Extra overnachtingen Velden Boekingskosten
13/5-30/6 en 26/8-9/9 2018 €696 €847 op aanvraag €35
1/7-25/8 2018 €847 €973 op aanvraag €35
Extra kosten Prijs p.p.
Toeristenbelasting (ter plaatse te betalen) ca. €2 p.p./nacht
Parkeerkosten gratis

Let op: Bij deze reis kun je geen fietsen huren. Je zult dus gebruik moeten maken van je eigen fiets.

Inclusief:
7 Overnachtingen met ontbijt(-buffet)
Bagagetransporten van hotel tot hotel
Route op app en/of GPS
Overzichtskaarten en beknopte routebeschrijvingen in het Duits of Engels
7 Dagen telefonische bereikbaarheid

Prijs:

€ 696

Duur:

8 dagen

Land:

Oostenrijk

Vakantietype:

Racefiets

Niveau:

Meerdere niveaus

Meer informatie   Boeken