Via Verde en de heilige stad Caravaca de la Cruz - Fietsvakantie - Biketravel

Bestemmingen

Via Verde en de heilige stad Caravaca de la Cruz

Individuele fietsvakantie Via Verde, 35-54 km per dag
Data: dagelijks van 1 februari tot 30 juni en 1 september tot 15 november 2018

plaza-del-arco-caravaca-de-la-cruz-day-6-7De “Via Verde” (de groene weg) loopt door het meest landelijke en bosrijke deel van Murcia. Van de oude boomgaarden van Murcia tot de Heilige Stad van Caravaca de la Cruz. U ontdekt een afwisselend landschap, dorpjes met een rijk erfgoed en gastronomie en lokale wijnen die de reis nog aangenamer te maken.

Accommodatiehospederia-molino-de-felipe-day-1-2

U verblijft in Hotel Cetina (Murcia), Hospedería Rural Molino de Felipe (Mula) en Hospedería rural Molino del Río Argos (Caravaca de la Cruz).

Routeprofiel

Deze achtdaagse rondreis langs de “Via Verde” loopt langs lokale wegen en landelijke paden. U brengt een bezoek aan de dorpen Murcia, Mula, Pliego, Cehegín en Caravaca de la Cruz. De route gaat voor 85% over verharde wegen en voor 15% over goede, brede onverharde (land)wegen.

 

Dagprogramma:

Dag 1: Aankomst in Murcia.
Overnachting in Hotel Cetina.

Dag 2: Murcia-Murcia, 35 km.
Rondrit door de boomgaarden van Murcia, waarbij u 100 jaar oude greppels volgt en oude molens en het prachtige erfgoed ontdekt. Het eerste gedeelte van de tocht is perfect om het barokke, oude gedeelte van Murcia te verkennen, getuige van de rijkdom van deze mediterrane stad. Na een rit door de boomgaarden, bereikt u het heiligdom van de Maagd van La Fuensanta, één van de mooiste uitzichtpunten over het dal.
Overnachting in Hotel Cetina.

Dag 3: Murcia-Molina de Segura-Albudeite-Mula, 54 km.
Tijdens deze fietstocht fietst u over de “Vía Verde” (groene weg) naar Mula. Eerst gaat u door de boomgaarden rondom Murcia en langs de Segura rivier. De omgeving verandert: van de groene boomgaarden, komt u nu in een het droge en woestijnachtige gebied tussen Molina de Segura en Albudeite. In Mula verandert de omgeving weer en kunt u genieten van de sinaasappel-, perzik- en abrikozenbomen.
Overnachting in Hospedería Rural Molino de Felipe.

Dag 4: Mula-Pliego-Mula, 43 km.
De derde dag op de fiets gaat van de boomgaarden van Mula naar de stad Pliego. De hoogtepunten van deze tocht zijn de Calle del Agua (de waterstraat) en het kasteel. Het landschap is weer prachtig, met de sinaasappelbomen, bloeiende amandelbomen en irrigatiegreppels.
Overnachting in Hospedería Rural Molino de Felipe.

Dag 5: Mula-Bullas-Cehegín-Caravaca de la Cruz, 51 km (optionele route Argos rivierdal +16 km).
De weg gaat verder over de “Via Verde” naar Caravaca. U moet zeker een pauze nemen in Cehegín om een bezoek te brengen aan de oude stad. Door velden en naaldboombossen, kruist het oude treinspoor tunnels en bruggen om uit te komen in het berggebied van het Noordwestelijke gedeelte van Murcia. Uiteindelijk bereikt u de stad Caravaca de la Cruz. Caravaca de la Cruz is de 5e Heilige Stad van het christendom. Naast het Heiligdom van Vera Cruz met uitzicht op de stad, raden wij een bezoek aan de oude stad aan, waar de paleizen en straten vol zijn van de oude geschiedenis.
Overnachting in Hospedería Rural Molino del rio Argos.

Dag 6: Caravaca-Moratalla-Caravaca, 48 km.
Op deze fietsdag komt u langs olijfbomen en amandelbomen en bereikt de middeleeuwse stad Moratalla. Na een bezoek aan het oude stadscentrum (kasteel, kerken), keert u weer terug naar Caravaca over rustige wegen.
Overnachting in Hospedería Rural Molino del rio Argos.

Dag 7: Caravaca-La Encarnación-Caravaca, 49 km.
De route leidt langs bronnen en fonteinen, Romeinse en christelijke heiligdommen en unieke plaatsen waar sporen van paleolithische agrarische, Iberische, Romeinse en middeleeuwse nederzettingen naast elkaar bestaan.
Overnachting in Hospedería Rural Molino del rio Argos.

Dag 8: Terugreis.

 

Prijzen
Prijs p.p. (obv 2-pers. kamer) Toeslag 1-pers. kamer Toeslag alleenreisenden Huur fiets/elektrofiets Toeslag halfpension (2 x diner in Molino de Felipe) Boekingskosten
€473 €157 €150 €100/€150 €40 €35

Inclusief

7 Overnachtingen met ontbijt in hotels of landelijke pensions obv 2-pers.kamer
3 x Diner in Caravaca de la Cruz
Bagagevervoer
Gedetailleerde documentatie en routekaart met de belangrijkste punten ter bezichtiging en aanvullende informatie
Reisbijstand en telefoonnummer in geval van nood

Exclusief

Overige maaltijden anders dan aangegeven
Gids
Entreegelden
Persoonlijke uitgaven
Fietshuur

Prijs:

€ 473

Duur:

8 dagen

Land:

Spanje

Vakantietype:

Fiets

Niveau:

Licht

Meer informatie   Boeken