Praag-Passau - Fietsvakantie - Biketravel

Bestemmingen

Praag-Passau

Individuele fietsvakantie Praag-Passau, 30-75 km per dag
Aankomstdag: elke zondag van 22 april tot 7 oktober 2018

Český Krumlov

De Moldau (Vitava) wordt gezien als de “Moeder van alle Boheemse rivieren”. Tegelijk is deze rivier de leidraad tijdens uw reis van de Gouden Stad Praag naar de Drie-rivierenstad Passau. U fietst door schitterende landschappen en lieflijke kleine stadjes.
De natuur is nog onbedorven en wild. Bergop en bergaf wisselen elkaar veelvuldig af, dus u zult stevig moeten trappen. De uitzichten zijn adembenemend en dat maakt alle inspanningen waard. Ontdek een fascinerend oer- en cultuurlandschap en ervaar de kenmerkende “Boheemse luchtigheid”.

Routeprofiel

De route is inspannend te noemen. Maar het wonderschone en afwisselende landschap is de beste beloning voor de inspannende tochten. De route bevat ook steile en lange ritten bergopwaarts. De route verloopt voor het grootste deel over rustige landwegen zoals bos- en plattelandswegen. Deze fietsvakantie is geschikt voor mensen die al fietservaring hebben.

Accommodatie

U verblijft in voornamelijk familie-gerunde hotels en pensions op 3/4* niveau. De hotels worden voornamelijk uitgezocht op een gemoedelijke sfeer en goede keuken. Het hotel in Praag staat in een rustige wijk in het Zuiden van de stad met goede bus- en metroverbindingen naar het centrum (ca. 30 min.). Alle overige onderkomens zijn centraal gelegen.

Praag
Dagprogramma:

Dag 1: Aankomst in Praag.
Praag, de hoofdstad van de Tsjechische Republiek, staat voor veel: muziek en de Middeleeuwen, Kafka en Kisch, bier en knoedels met varkensvlees. Sinds 1992 behoort de historische stadskern van Praag tot UNESCO werelderfgoed. De goed onderhouden stadskern, de historische gebouwen, het weidse uitzicht en de over alles wakende Praagse brug, genoeg om te ontdekken.

Dag 2: Praag – omgeving Sedlčany, 60 km.
Er wacht u vandaag een licht heuvelachtige en afwisselende dag etappe, die u langs talrijke kleine, idyllische dorpjes voert. Kleine huisjes met houten gevels, waaraan Dalia’s met kruiden bloeien, trekken de aandacht. Onderweg nodigen gezellige cafeetjes uit tot een verfrissend Boheems biertje. Sinds “kort” zijn de golven van het Moldau stuwmeer in bedwang gebracht, voorheen was het rotsige rivierdal wild en ongetemd.

Blatiny

 

Dag 3: Omgeving Sedlčany – Písek, 75 km.
U komt door kleine Boheemse dorpjes, voor u bij Milešov zicht krijgt op het stuwmeer van de Moldau. Door het diepgroene Boheemse woud, met de Moldau als leidraad, fietst u naar Orlík. Hier staat de prachtige gotische burcht Orlík. Slechts enkele kilometers verderop lokt al de volgende bezienswaardigheid: slot Zvíkov. Dit kasteel was in de Middeleeuwen één van de belangrijkste en moeilijkst inneembare kastelen in de Bohemen. U bereikt uw eindbestemming Písek, een schilderachtig stadje aan de oever van de rivier Otava. Al sinds de oertijd waste men hier zand (písek) in de rivier Otava om goud te vinden; vandaar de naam van de stad.

 

Dag 4: Písek – České Budějovice (Budweis), 70 km.
Vandaag fietst u langs de Otava. Een prachtige stille bosweg voert u naar slot Hluboká, dat op een heuvel hoog boven de Moldau uittorent. Slot Windsor diende als voorbeeld voor de verbouwing in neogotische stijl, met vele torentjes, kantelen en speelse details. U nadert uw eindbestemming voor vandaag: Budweis. Deze stad is niet alleen vanwege het welbekende “Budweiser bier” een belevenis. De koninklijke stad, gesticht in de 13e eeuw, fascineert nog altijd met het grote marktplein met de Samsonfontein. Een stadswandeling langs de mooie huizen uit de tijd van de Gotiek en Renaissance kunt u beëindigen met een Budweiser biertje.

Dag 5: Budweis –Český Krumlov, 30 km.
Een korte route vandaag, dus ’s ochtends kunt u nog een rondje door Budweis maken. De rust en de kleine boerendorpjes staan vandaag op de voorgrond. De Moldau leidt u naar het middeleeuwse Český Krumlov, een absoluut hoogtepunt van uw reis. Het stadje wordt al eeuwen gezien als de “Parel van de Boheemse woud”, en dat niet alleen vanwege de unieke ligging in een Moldau-bocht. De historische huisjes met het kasteelcomplex maken diepe indruk op iedere bezoeker. De kleine steegjes, de houten balkonnen, de wit of kleurig geschilderde huizen geven een mediterraan tintje aan de stad.

Dag 6: Český Krumlov – Aigen (Oostenrijk), 70 km.
Vandaag een sportieve dag! Het groene dak van Europa, het Boheemse Woud, zorgt voor enkele stevige hellingen, maar de paradijselijke schoonheid van het landschap beloont u voor de gedane moeite. Geniet van de weidse uitzichten, de schone lucht, de dichte naaldbossen en bovenal de stilte. U fietst door het interessante stadje Rosenberg. Verder gaand langs de Moldau, komt u bij het Lipno stuwmeer, één van de grootste visgebieden van Tsjechië. Door het prachtige Šumava-landschap fietst u naar het Schwarzenbergkanaal, aangelegd om drijvend hout naar Wenen te transporteren voor brandhout. U passeert even verderop de Oostenrijkse grens en bereikt Aigen.

Dag 7: Aigen – Passau, 50/75 km.
Stille en afwisselende wouden en licht glooiende heuvelruggen bieden schitterende vergezichten, waar u op heldere dagen de Alpen kunt zien. Door het avontuurlijke Mühldal bereikt u het Donaufietspad. Dit bekende fietspad slingert zich door het dal. Door de prachtige Schlögener Schlinge nadert u uw etappedoel, Passau. De barokstad met haar imposante ligging tussen de Donau, Inn en Ilz vormt het afsluite4nde hoogtepunt van uw reis. Een bezoek aan de oude stad en een afsluitend kopje koffie in één van de traditionele koffiehuizen mag zeker niet ontbreken. De laatste 25 km kunt u optioneel per boot overbruggen van Engelhartszell naar Passau (ca. €13,50 p.p., fiets gratis mee te nemen).

Dag 8: Vertrek of verlenging.

praag_005 Hostýn Slapy, Nähe Prag

Prijzen
Periode Prijs p.p. (obv 2-pers. kamer) 1-pers. kamer Toeslag halfpension (6x, niet in Praag) Huur fiets/elektrische fiets Boekingskosten
22/4-5/5 en 23/9-7/10 2018 €612 €734 €105 €75/€170 €35
6/5-14/7 en 19/8-22/9 2018 €636 €758 €105 €75/€170 €35
15/7-18/8 2018 €661 €783 €105 €75/€170 €35
Extra kosten Prijs p.p.
Parkeren in Praag ca. €6 per nacht
Parkeren in Passau ca. €30-€55 per week
Transfer Passau-Praag (elke zondag om 9.00 uur, moet vooraf gereserveerd worden) €65 p.p. (incl. fiets)

Praag

Inclusief:

– 7 Overnachtingen met ontbijt
– Bagagetransport van hotel naar hotel
– Kaarten en routebeschrijving in het Duits of Engels
– GPS-gegevens op aanvraag beschikbaar
– 7 Dagen telefonische hulpdienst

 

Prijs:

€ 612

Duur:

8 dagen

Land:

Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk

Vakantietype:

Fiets

Niveau:

Sportief

Meer informatie   Boeken